Recept: Bloemkool- en boerenkool soep

Hier is een heerlijk en voedzaam recept voor een Bloemkool en Boerenkool Soep met Spinazie Snippers

Ingrediënten:

 

1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden

200 gram boerenkool, grof gehakt

100 gram verse spinazie, in fijne snippers gesneden

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 liter groentebouillon

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Crème fraîche of yoghurt (optioneel, voor garnering)

Instructies:

 

Uien en Knoflook Fruit: Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht en doorschijnend zijn.

Bloemkool Toevoegen: Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze een paar minuten mee.

Bouillon Toevoegen: Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht is.

Boerenkool Toevoegen: Voeg de boerenkool toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.

Soep Pureren: Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep te pureren tot een gladde consistentie. Als je van een grovere structuur houdt, kun je deze stap overslaan of de soep slechts gedeeltelijk pureren.

Spinazie Snippers Toevoegen: Voeg de fijngesneden spinazie toe en roer goed door. Laat de soep nog 2-3 minuten sudderen zodat de spinazie kan verwelken.

Op smaak brengen: Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveren: Schep de soep in kommen en garneer eventueel met een lepel crème fraîche of yoghurt.

Eet smakelijk! Deze soep is zowel voedzaam als heerlijk en is perfect voor koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een gezonde maaltijd.

 

 

 

Vorige
Vorige

Recept: Dip van Geroosterde Bloemkool, Knoflook en Pijnboompitten

Volgende
Volgende

Recept: Geroosterde bieten met uien en zoete aardappelen