Recept: Dip van Geroosterde Bloemkool, Knoflook en Pijnboompitten

Dip van Geroosterde Bloemkool, Knoflook en Pijnboompitten

Ingrediënten:

 

1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden

4 teentjes knoflook, gepeld

3 eetlepels olijfolie

50 gram pijnboompitten

2 eetlepels tahin (sesampasta)

Sap van 1 citroen

Zout en peper naar smaak

Verse peterselie (optioneel, voor garnering)

Instructies:

 

Bloemkool en Knoflook Roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en knoflookteentjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool goudbruin en zacht is.

Pijnboompitten Roosteren: Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze, onder voortdurend roeren, tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.

Dip Bereiden: Doe de geroosterde bloemkool, knoflook, pijnboompitten, tahin, citroensap en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine. Mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig meer olijfolie toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren: Schep de dip in een kom en garneer eventueel met verse peterselie. Serveer met pita brood, groentesticks of andere dippers naar keuze.

Eet smakelijk!

 

 

 

Vorige
Vorige

De Gallup Enquête over Eenzaamheid: Een Diepe Duik in Onze Sociale Gezondheid

Volgende
Volgende

Recept: Bloemkool- en boerenkool soep