Recept: Dip van Geroosterde Bloemkool, Knoflook en Pijnboompitten
Dip van Geroosterde Bloemkool, Knoflook en Pijnboompitten
Ingrediënten:
1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
4 teentjes knoflook, gepeld
3 eetlepels olijfolie
50 gram pijnboompitten
2 eetlepels tahin (sesampasta)
Sap van 1 citroen
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Instructies:
Bloemkool en Knoflook Roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en knoflookteentjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool goudbruin en zacht is.
Pijnboompitten Roosteren: Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze, onder voortdurend roeren, tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
Dip Bereiden: Doe de geroosterde bloemkool, knoflook, pijnboompitten, tahin, citroensap en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine. Mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig meer olijfolie toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren: Schep de dip in een kom en garneer eventueel met verse peterselie. Serveer met pita brood, groentesticks of andere dippers naar keuze.
Eet smakelijk!